Zwanger worden

Heeft u kinderwensen en wilt u binnenkort zwanger worden? Dan bent u hier aan het juiste adres. Zwanger worden kan niet zomaar, u kunt dit het beste doen op uw meest vruchtbare dagen, maar welke dagen moet u dan hebben? Misschien heeft u een vaag idee welke dagen dit kunnen zijn, maar om het zeker te weten kunt u de vruchtbare dagen berekenen.

Periode

Gedurende de eerste week van de cyclus, maar ook de eerste dagen van de menstruatie zit uw baarmoedermond helemaal dicht. Dat wil zeggen dat het baarmoederhalsslijm, taai, troebel, dik en zuur is. De zaadcellen kunnen er dus moeilijk doorheen omdat door de hoeveelheid slijm de baarmoeder is afgesloten. Na een paar dagen komt de eisprong steeds dichterbij, vanaf dat moment zult u merken dat de baarmoederhond zachter is, de opening zal ook wijder zijn. Het slijm is niet meer taai maar wordt vloeibaar, helder, minder zuur en elastisch. In deze situatie is het zaadvriendelijk. De zaadcellen worden geholpen door het slijm om naar boven te klimmen. Het zaad gaat dan namelijk naar de baarmoederhals en dan recht de baarmoeder in. Het kan zijn dat u dit verschil duidelijk merkt, maar het kan ook zijn dat u weinig verschil merkt. U kunt er eens bewust op letten, want zo kunt u zelf merken wanneer de eisprong plaats gaat vinden. Een aantal dagen voor de eisprong kunt u namelijk merken dat de schaamlippen veel vochtiger zijn. Als u zich dan schoon maakt met een stukje wc papier kunt u zien dat het glibberige slijm aan het wc papiertje vast blijft zitten. Hier kunt u de vruchtbare dagen aan herkennen.

Eisprong berekenen?

Er zijn nog meer kenmerken waar u de eisprong aan kunt herkennen. Een paar dagen voor de eisprong, maar ook tijdens de eisprong kunt u last hebben van buikpijn. Dit wordt ook wel ovulatiepijn genoemd. Als u gaat vrijen zodra de ovulatiepijn begint bent u nog op tijd. Dit komt omdat de dag van de eisprong de eicel vruchtbaar is. Maar u kunt het ook op een andere manier berekenen, de ovulatietest kan u namelijk ook een goede uitkomst bieden. Veel vrouwen maken hier gebruik van, ook al weten ze zelf wanneer de eisprong ongeveer plaats gaat vinden. De ovulatietest kunt u gebruiken als steuntje in de rug, zo weet u zeker dat u op het juiste moment gaat vrijen om binnenkort zwanger te kunnen zijn.

Het kan voorkomen dat u de dag van de eisprong verkeerd heeft berekend. Misschien is het baarmoederhalsslijm en de pijn in uw buik alweer verdwenen, dan is het te laat om te vrijen om een baby te krijgen. U zult dan weer een maand moeten wachten. Reken daarom goed uit wanneer uw eisprong plaats gaat vinden zodat u op tijd zwanger kunt worden als u een kinder wens heeft!

Ovulatie berekenen